Du visar för närvarande Nästa steg för Fyrtorps äng

Nästa steg för Fyrtorps äng

I augusti slog vi ängen vid Fyrtorp och tog hand om höet. För några dagar sedan var det dags för nästa steg – sådd av ängsblommor. Vår tanke är att hjälpa blomsterprakten på traven. Vi skaffade därför lämpligt frö och hyrde en jordfräs. Denna behövdes för att frilägga jorden. Om blommorna ska ha en chans att få fäste på ängen måste jorden nämligen friläggas, och det var lättare sagt än gjort. Gräs-svålen visade sig vara mycket tjock och svårbearbetad.  Men, vi lyckades ta bort en hel del gräs på ett antal mindre områden. Där har vi nu sått blomfrö som vi hoppas ska gro och ge en del blommor redan till nästa sommar. Så – de kala fläckar som nu syns på Fyrtorps äng är inte resultatet av vildsvinens framfart utan av glada medlemmar.

Per-Erik Lundh och Gunnar Enequist