Du visar för närvarande Botaniker sökes till Fyrtorps äng

Botaniker sökes till Fyrtorps äng

Är du botaniker eller intresserad (mer än genomsnittet) av växter? I så fall har vi ett oavlönat, men spännande, uppdrag för dig.

Förra sommaren startade vi så smått ett projekt för att restaurera ängen vid Fyrtorp. Den har slagits de flesta år under senare tid, men därutöver har väldigt lite gjorts. Förra sommaren slog vi gräset och forsade bort det. Syftet var att gynna blommor – inte bara gräs. I höstas gjorde vi ett försök att så i blomsterfrö på några ställen.

Planen är nu att rensa bort nedfallna grenar för att underlätta slåttern, glesa ut bland växtligheten runt ängen för att släppa in mer ljus och röja bort en del träd och buskar som tyvärr har fått växa sig stora i stengärdesgården runt ängen. Sedan ska förhoppningsvis slåttern bli årligen återkommande.

I det här sammanhanget skulle vi vilja lära oss – och alla andra – mer om ängen vid Fyrtorp och dess växter. Därför söker vi nu någon som har lust att leda och medverka i en inventering av de växter som finns där.

Om du är intresserad hoppas vi att du hör av dig till någon av oss:

Gunnar Enequist, 0709–285869. gunnar.enequist at gmail.com

Per-Erik Lundh, 0706-498303, per-erik.lundh at telia.com